facebook twitter

"No sentireu mai res com això als mitjans de comunicació de la vella Europa, encara que jo insisteixo, els fets sobre el terreny són, senzillament, irrefutables i incontestables" Article de l'advocat sahrauí Haddamin Moulud Said

06/09/2017

Amb cap altre país del món, Europa s’ha mostrat tan condescendent. Amb cap altre país del món, Europa ha pagat un preu tan car en termes ètics i morals. I, per altra part, cap altre país del món rep tants ajuts econòmics com aquest país.

I, malgrat tot, els fets sobre el terreny són senzillament irrefutables i incontestables. No hi ha cap altre país del món que condensi de manera tan acusada, LES TRES PITJORS AMENACES d’Europa (1). Repeteixo, cap ni un. Ni Afganistan, ni Iraq, ni Síria, ni Líbia, ni Iemen, ni Somàlia, ni Corea del Nord, ni Cuba, ni Veneçuela, ni Rússia. No cap.

La seva incontenible voracitat territorial l’ha convertit en l’únic país del món que té problemes pels quatre cantons (2). Al nord, a l’est, al sud, les seves fronteres estan closes amb tanques, filferros, excavacions i murs. Per l’oest, com que hi ha l’oceà, té problemes per causa de la delimitació de les seves aigües territorials.

Pel que fa a ajuts i subvencions, és el país extra comunitari que en rep més, procedents d’Europa. I les rep en diferents i variats conceptes.

Quant a la signatura dels Acords comercials: mentre els Estats Units d’Amèrica exclouen expressament el Territori no Autònom ocupat per l’esmentat país, la Unió Europea, empesa per França i Espanya, l’inclou en els acords comercials amb el mateix país.

Com és lògic, aquest acord comercial ha deixat Europa en molt mal lloc a causa dels grans costos en termes ètics i morals. I encara més si ho comparem amb la dignitat i alçada moral dels Estats Units d’Amèrica.

Al final ha hagut d’estar un tribunal, el més alt Tribunal de l’UE que ha qualificat de simple i vergonyós espoli tot acord de tipus comercial que s’apliqui al Territori no Autònom.

Potser Europa és culta, desenvolupada i poderosa, però no per això deixa de ser una deplorable pirata perquè així ho han volgut les seves elits dominants.

Europa, que imposa restriccions i tota una sèrie de traves a les inversions i intercanvis comercials que afecten a certs territoris ocupats a l’Orient Mitjà, canvia de mesura a l’hora d’aplicar el mateix criteri en altres territoris ocupats a la propera Àfrica nord-occidental.

A la vista de tanta condescendència es podria pensar que aquest país és el compendi de tots els valors i principis que defensa Europa, sobretot pel que fa referència a democràcia, llibertats, drets humans, igualtat, justícia, transparència, educació, cultura, etc. I malgrat tot, les estadístiques de les Nacions Unides són tossudes: any rere any tenen un resultat exactament oposat.

Llavors, com s’entén que Europa inverteixi tant, pagui un preu tan alt, i que els resultats no s’ajustin mai a les expectatives? La resposta és relativament senzilla, si pensem en qui en surt beneficiat del fet de mirar cap a una altra banda, qui hi guanya, si Europa segueix tractant així al país que aglutina, com cap altre, les tres pitjors amenaces per Europa.

Cap altre país extracomunitari ha distingit, premiat i honorat a tantes elits europees. Aquest país concentra, més que cap altre de fora de la UE, les vacances de les elits europees. És com un tumor que s’ha estès gairebé per tot el cos; arriba al món de la política, de l’empresa, de les finances, de la cultura, fa estralls en els grups de comunicació, arriba fins al món de l’esport, la diplomàcia, la investigació, l’exèrcit, els serveis d’intel·ligència, pràcticament arriba a tot arreu. Cap altre país del món garanteix a les elits dominants d’Europa tots els plaers imaginables. I quan dic tots els plaers, vull dir tots, inclosos els inconfessables, prohibits i vergonyosos.

Vosaltres, ciutadans europeus, haureu de continuar patint, mentre les elits dominants continuïn deixant-se estimar per un monarca feudal com és en Monarco Six.

I per descomptat no sentireu mai res, com això que acabeu de llegir, als mitjans de comunicació de la vella Europa, encara que jo insisteixo, els fets sobre el terreny són, senzillament, irrefutables i incontestables.

…(1)Les tres pitjors amenaces per Europa són: terrorisme, producció i exportació de droga i immigració il·legal.

….(2) Problemes pels quatre cantons: Al Nord amb Espanya, a causa de Ceuta i Melilla i d’altres illes, a l’est amb Algèria, al sud amb el Sàhara occidental i Mauritània i a l’oest amb Espanya a causa de la delimitació de les fronteres marítimes.
Haddamin Moulud Said (advocat sahrauí)


El teu correu electrònic
gener 2018
Dl.Dm.Dx.Dj.Dv.Ds.Dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031