facebook twitter

El dilluns 3 d'abril farà just un any de la publicació dels Papers de Panamà, que marca un abans i un després en la denúncia de l'elusió i el frau fiscal. El 3 d'abril ha estat declarat Dia d'Acció Global per l'Abolició dels Paradisos Fiscals, per demanar polítiques concretes que acabin amb els problemes que es deriven de l'existència d'aquests territoris financers opacs.

20/03/2017

 


Manifest contra el Paradisos Fiscals


(El pots signar aquí)


Som gent comuna, que col·labora amb els seus impostos al benestar col·lectiu.


 


Som els que honestament volem posar els nostres estalvis o petits capitals a treballar per a la societat, que no volem especular amb ells utilitzant paradisos fiscals.


Som gent a la qual es nega el seu dret al treball, a unes pensions dignes, a l'habitatge, als serveis o als subministraments bàsics; la gent empobrida per la crisi generada per la cobdícia de l'especulació immobiliària i financera, majoritàriament a través de paradisos fiscals.


Som la gent més vulnerable de la societat. En un Estat de dret tothom tindria assegurades les seves necessitats bàsiques si, en lloc d'evadir els diners a paradisos fiscals, les empreses paguessin els seus impostos a les societats en què operen.


Les petites i mitjanes empreses, que són les que creen treball, tenen dificultats per mantenir plantilles i pagar impostos, mentre que les grans corporacions segueixen acumulant beneficis; que, això sí, desvien cap als paradisos fiscals.


Demanem transparència i comptes clars. Són les elits polítiques i econòmiques les que dominen i en treuen profit d'un sistema corrupte, afavorit per l'opacitat dels paradisos fiscals.


Volem una societat sana, cohesionada i segura; això no obstant, l'economia criminal, el terrorisme, el tràfic de persones, el comerç d'armes i el narcotràfic, juguen amb la vida de la gent, ocultant i rentant els seus beneficis via paradisos fiscals.


Les xifres són prou eloqüents: • Des de 2015 l'1% més ric de la població mundial posseeix més riquesa que el 99% restant.

 • Totes les empreses de l'IBEX 35 tenen filials a paradisos fiscals.

 • Més de la meitat del comerç mundial passa per paradisos fiscals


Els paradisos fiscals són els vaixells insígnia de l'actual economia de casino, constitueixen una burla a la legalitat internacional i no posseeixen cap base econòmica d'interès per al bé comú, només serveixen als interessos espuris de les elits econòmiques, delinqüents financers i criminalitat organitzada. Són autèntiques xacres econòmiques que aprofundeixen la desigualtat, contribueixen a crear desequilibris, crisis econòmiques i corroeixen la democràcia. Per tant, han de ser eradicats per la comunitat internacional.


Els ciutadans, les ciutadanes i les organitzacions signants, constituïts en una comunitat d'interès, animem a la societat en el seu conjunt a organitzar-se per donar una resposta fèrria i inflexible contra els paradisos fiscals; a més exigim als nostres representants que emprenguin accions per anar avançant en el camí de la seva necessària abolició, entre elles: • Pressionar des de tots els àmbits administratius, començant des dels municipis, perquè s'aprovin mocions en què es declarin ZLPF (Zones lliures de paradisos fiscals).

 • Exigir que la Llei de Contractació Pública, actualment en tràmit parlamentari, incorpori criteris per penalitzar empreses o bancs vinculats a paradisos fiscals, en la línia de la iniciativa Zones lliures de paradisos fiscals.

 • Reclamar als nostres representants polítics que pressionin a la Unió Europea perquè es creïn sancions que penalitzin els països o territoris que conservin el secret bancari i l'opacitat en la propietat de les societats, en perjudici de les arques públiques dels estats, així com aquells països que utilitzin el seu sistema tributari per a realitzar dumping fiscal.

 • Obligar les empreses i corporacions a què informin anualment de les seves inversions, beneficis i impostos pagats país per país, i no globalment com actualment passa, de manera que no puguin amagar els seus guanys.

 • S'ha d'exigir un ITF (Impost a les transaccions financeres) capaç de dissuadir l'enorme flux especulatiu que es negocia des d'aquestes plataformes opaques.


Volem fer visible el nostre rebuig a aquestes clavegueres financeres donant suport a les accions previstes per al 3 d'abril, declarat dia d'acció global contra els paradisos fiscals.


Els seus paradisos fiscals, els nostres inferns socials!


Els paradisos fiscals vulneren els nostres drets i soscaven la democràcia, junts lluitarem fins a la seva desaparició!


Activitats de la Setmana global contra els Paradisos Fiscals • Dia 3 d'abril a les 19h - concentració a Pl Sant Jaume: "Acabem amb els paradisos fiscals!": Lectura d'un manifest i intervencions breus amb representants polítiques i d'entitats. Repartirem mascares i caretes per ficar cara i ulls als principals culpables de l'elusió i el frau fiscal. T'esperem!

 • Dia 5 d'abril a les 19h – projecció de "Mama, ya sé donde està el dinero", Debat i xerrada posterior amb el director Arturo Cisneros, i Miguel Angel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d'Hisenda GESTHA a Catalunya. (lloc pendent a concretar)

 • Campanya a les xarxes socials demanant a la gent que es faci una foto amb un cartell i el hashtag: #FueraParaisosFiscales #ForaParadisosFiscals #EndTaxHavens


Info de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària

@fiscalitatjusta

facebook.com/fiscalitatjusta

www.fiscalitatjusta.cat


Ajuda i normes d'ús

Participa


El missatge no compleix les normes
El teu nom
CAPTCHA Example
Validació humana
Codi de validació
Escriu el codi de validació  


El teu correu electrònic
gener 2018
Dl.Dm.Dx.Dj.Dv.Ds.Dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031