facebook twitter

Dissabte 20 de 20:00 a 24:00 hores a la Plaça del Museu de Lleida (Carrer del Sant Crist, 1)

20/05/2017

 


Partint del lema d’enguany del Dia Internacional dels Museus, “Museus i històries punyents: dir allò que no es pot explicar als museus”, us proposem un recorregut per cinc obres del museu i la seva relació amb alguns dels conflictes actuals.

A més, la Plaça del Museu de Lleida acollirà una mostra d’entitats que treballen en cooperació i solidaritat amb persones desplaçades, migrades i refugiades. 

Entitats: Lleida pels Refugiats, Creu Roja, Assoc. UNESCO Lleida, Plataforma No en el Nostre Nom, Oxfam Intermón, Grup Amnistia Lleida, CODIAR Lleida/Caritas Lleida i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

Plegades us fem les següents propostes per viure la "Nit dels Museus" a la plaça del Museu de Lleida:

Lleida pels Refugiats Coneix la tasca que duem a terme Lleida pels Refugiats, ho acompanyem amb material fotogràfic dels camps de persones refugiades on hi co?laborem. Podràs adquirir punts de llibre i el llibre “El Grito de los refugiados“.

Creu Roja Coneix l’acció que duem a terme Creu Roja tanta a nivell internacional com al nostre país en l’atenció a  les persones refugiades. També tindràs la possibilitat de conversar amb persones refugiades que viuen a la nostra ciutat i que donaran el seu testimoni en primera persona.

Assoc UNESCO Lleida Coneix la tasca que duem a terme des de UNESCO Lleida i us proposem una lectura de poemes relacionats amb la Pau i en contra de la destrucció de patrimonis i identitats a l’Orient.

Plataforma No en el nostre nom us apropem, a partir de les 22:00h projectada a la façana del Museu de Lleida, una proposta visual per reflexionar i denunciar les constants violacions de drets fonamentals.  

Oxfam Intermón Coneix la tasca d’Oxfam Intermón amb la campanya “No el rebaixis“ (els drets dels treballadors/del sector tèxtil) acció que combina la informació i denúncia de les condicions de treball del sector tèxtil al món juntament amb la proposta i venda de roba de comerç just. També us apropem la campanya “Bloquejats“ amb una acció per demanar al govern espanyol que aculli els refugiats als que es va comprometre.

Grup Amnistia Internacional Lleida Participa de la ciberacció “Ni Por Ni Odi“  fem-nos una foto amb diferents missatges per denunciar les polítiques en immigració i persones refugiades del  govern de Trump.


CODIAR/Caritas Lleida Coneix la tasca i els objectius de la Comissió Diocesana d’Ajuda a les persones Refugiades, amb una especial mirada a les Necessitats de l’Habitatge.

Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida Coneix l’acció que la Coordi fem envers la promoció de la Cultura de Pau, el desarmament i la resolució noviolenta dels conflictes mitjançant la campanya “Mogudes per la Pau“  i us proposem l’acció Desarma els teus Impostos. Objecció Fiscal a la Despesa Militar.


També hi haurà la projecció d’un documental durant tota la nit i una acció participativa.

Us hi esperem!

 


El teu correu electrònic
febrer 2018
Dl.Dm.Dx.Dj.Dv.Ds.Dg.
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728