facebook twitter

Dijous 27 ales 18:00h a la Pl. Sant Joan de Lleida

27/04/2017

L’any 2013 el Departament d’Ensenyament va signar un conveni de col.laboració per posar en marxa un partenariat públic-privat (Generalitat, Institut d’Estudis Financers i BBVA, CaixaBank, Banc Sabadell, Santander i Caixa d’Enginyers) per fer arribar de forma gratuïta l’educació financera als centres educatius. Aquest conveni es va batejar amb el nom d’EFEC (Educació Financera a les Escoles de Catalunya) i compta amb una borsa de professorat voluntari, treballadors/es de bancs i caixes, alguns ja jubilats, que ofereixen unes sessions sobre la gestió dels pressupostos personals, la planificació financera o com endeutar-se amb seny amb productes de crèdit.

Tanmateix, lluny de la propaganda i la retòrica amb què s’ofereixen aquests tallers, les persones que els imparteixen presenten el consum i l’endeutament com a pauta de comportament desitjable i el sistema capitalista com l’únic model econòmic possible, bandejant la pluralitat i el pensament crític imprescindible en tot procès educatiu. El fet que el Departament promogui i faciliti la presència d’aquestes entitats financeres a les aules legitima el seu relat sobre les causes de la crisi, alliberant-les de qualsevol responsabilitat i posant el focus damunt les famílies pel seu endeutament irresponsable.

La Plataforma PLEEC, nascuda ara fa un any, considera que l’educació sostinguda amb fons públics no es pot alinear amb el discurs de les entitats financeres que han estat un dels elements nuclears de la crisi iniciada el 2008 i de la qual encara en patim les conseqüències.

És per això que ara a Lleida la PLEEC passa a l’acció i surt al carrer per fer denúncia d’aquesta situació amb una activitat que tindrà lloc el proper dia 27 d’abril a les 18 hores a la plaça Sant Joan de Lleida.

Comptarem amb l’aportació que faran en Josep Manel Busqueta, activista, pastisser i membre del grup Taifa i amb en Ramon Morell, professor d’economia de la UdL.

Us hi esperem!

 


El teu correu electrònic
febrer 2018
Dl.Dm.Dx.Dj.Dv.Ds.Dg.
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728